Grove brydeboller

I dag har jeg bagt grove brydeboller – som skal nydes til eftermiddag.


Der skal bruges:
300 g. fuldkornshvedemel
500 g. hvedemel
50 g. gær
4 dl. lunkent vand
100 g. margarine
1 æg
2 spsk. sukker
2 tsk. salt


Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og smidig.
Hæver tildækket og lunt ca. 20 min.
Slå dejen sammen og form den til 2 kugler, som hviler tildækket på bordet i 2-3 min.
Tril hver kugle til en lang pølse. Del hver pølse i 10 stykker som formes til boller.
Sæt dem på en smurt bageplade.
Efterhæver tildækket i ca. 30-40 min.
Pensel boller med æg. (jeg penslede ikke)
Bages midt i en 225 grader forvarmet ovn i 15-20 min. (varmluft 210 grader)


Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *