Franskbrød

Nu da røremaskinen alligevel er fremme og ovnen er varmet op, kunne jeg lige så godt klaske dej sammen til franskbrød også. Lavede dobbelt portion.

Der skal bruges:
500 g. hvedemel
25 g. blødt smør
25. g. gær
2½ -3 dl. mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker

Lun mælken til den er fingervarm og opløs heri gæren.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i 20 min.
Slå dejen sammen og form en kugle, som hvilker tildækket på bordet i 3 min.
Tænd ovnen på 220 grader. (200 grader varmluft)
Slå kuglen flad og form et brød.
Sæt brødet på en bageplade eller i en form med sammenføjningen nedad.
Efterhæver 30 min. mens ovnen varmes op.
Rids brødet med en skarp kniv og pensl med mælk eller vand.
Sæt brødet nederst i ovnen og bag det 25-30 min.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *