Banancupcakes med tyk glasur

Pigerne og jeg har i formiddag bagt disse banancupcakes – de skal med som overraskelse til mormor som fylder år i dag.

Kagerne er bagt efter denne opskrift:
150 g smør
150 g sukker
1 spsk vaniljesukker
2 æg
2 store bananer
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Rør smør, sukker og vanilje blødt.
Pisk æggene i et af gangen.
Tilsæt banan i tynde skiver, pisk endnu et par minutter.
Vend sigtet mel og bagepulver i dejen.
Fordel dejen i muffinforme og bag dem ved 175 grader varmluft i ca. 20 min.
Mærk efter med en gaffel eller kødnål om kagerne er bagt.
Afkøl dem på en rist.

Tyk glasur fra kogebogen A Piece Of Cake
1½ dl piskefløde
2 spsk. honning
4 spsk. farin
1 tsk. stødt ingefær
10 g. smør
200 g. god mørk chokolade 70%

Kog piskefløde, honning, farin og ingefær sammen.
Lad det køle lidt.
Rør smør og finthakket chokolade i, så chokoladen smelter.
Lad glasuren køle lidt, inden den smøres på kagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *